“Закарпатгаз” вчетверо збільшив інвестиції у модернізацію газових мереж області

Опубліковано:

Впродовж останніх 12 років ПАТ "Закарпатгаз" інвестувало у модернізацію систем газопостачання майже 55 млн. грн. При цьому тільки за останні п'ять років інвестицій у розвиток газових мереж, що знаходяться в державній власності збільшились більше, ніж у 4 рази.

В 2012 по 2017 рр. ПАТ "Закарпатгаз" інвестував в державні мережі понад 44 млн грн. Ці гроші направлялись на модернізацію газових мереж з власних коштів компанії відповідно до діючих договорів господарського відання. В поточному році "Закарпатгаз" планує направити 79,4 млн грн. в якості інвестицій на потреби газопроводів, що знаходяться в державній власності.

За останні п'ять років фахівці "Закарпатгазу" здійснили заміну та капітальний ремонт понад  77 км газопроводів, реконструйовано 211 ГРП / ШРП, встановлено 223 засоби електрохімзахисту газопроводів та вісім сучасних систем телеметрії.

 

В 2012 – 2017 рр. в газові мережі, що знаходяться в державній власності інвестовано 44 млн. грн. з власних коштів компанії. У порівнянні з 2008 – 2011 рр. загальна сума інвестицій в державне майно зросла більше, ніж у чотири рази. 

 

"Впродовж останніх п'яти років нашою компанією проведено колосальну роботу з модернізації мереж. Але без подальших інвестицій у систему газопостачання якість газопроводів підтримувати у задовільному стані буде неможливо, – коментує технічний директор ПАТ "Закарпатгаз" Олександр Голуб. – Якщо на державному рівні буде прийнято рішення про сплату компанією орендної плати за державну частку мереж, ці видатки, ймовірніше всього, будуть включені до тарифу. А це неминуче призведе до зростання ціни на газ для всіх споживачів, яка і так вже занадто висока та для багатьох майже непідйомна".

Спеціалісти "Закарпатгазу" у своїй роботі використовують сучасні матеріали та обладнання, методи і технології. Нові газогони будуються виключно з використанням поліетиленових труб. Технологічні властивості таких газопроводів забезпечують довгострокову і безаварійну роботу мереж, а також дозволяють у рази збільшити термін експлуатації мереж, виключити витрати на антикорозійний захист та відновлення ізоляційного покриття.

Газорозподільною компанією розроблено та подано на затвердження до НКРЕКП План розвитку газорозподільних мереж на період з 2018 по 2027 роки. Загальний обсяг інвестицій у системи газопостачання розраховано на рівні 503,2 млн грн. Перегляд тарифу на розподіл природного газу та його подальше затвердження держрегулятором, позитивно вплине на розвиток, ремонт та модернізацію газорозподільних мереж області.

Прес-служба ПАТ "Закарпатгаз"

Про Захід