Закарпатський відділ з питань експертиз та досліджень ДФС отримав акредитацію від НААУ

Опубліковано:

Закарпатським відділом з питань експертиз та досліджень ДПМЕ ДФС отримано Атестат про Акредитацію, що зареєстрований у Реєстрі 1 лютого 2018 року за №2Н761, яким Національне агентство з акредитації України засвідчує компетентність Департаменту податкових та митних експертиз ДФС, в т.ч. і Закарпатського відділу, відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005).

Зокрема, експертизи проводяться в таких сферах: випробування харчової та кормової продукції, спирту, напоїв та компонентів для їх виготовлення, тютюну і тютюнових виробів, біологічно-активних речовин, продуктів органічної та неорганічної хімії, керамічних виробів, металів та виробів з них, мінеральних палив, нафти та нафтопродуктів, лакофарбових матеріалів, парфумерно-косметичної продукції, паперової та текстильної продукції, полімерних матеріалів, – зазначає Наталія Жук, начальник Закарпатського відділу ДПМЕ ДФС.

Варто зазначити, що за три місяці 2018-го року за запитами структурних підрозділів ДФС та інших правоохоронних органів працівниками Закарпатського відділу з питань експертиз та досліджень досліджено 219 зразків, в тому числі 102 з метою товарознавчої експертизи та попередньої оцінки на суму понад 29,1 млн грн, що на 28,4 млн грн більше показника минулого року.

За словами фахівця, в наданих з метою ідентифікації 88 зразків, виявлено невідповідності заявленим характеристикам в 33 зразках або 37,5%.

Одним із прикладів ефективно проведеної роботи експертами Закарпатського відділу є здійснення товарознавчої експертизи на суму 5 млн грн по вилучених Закарпатською митницею ДФС 157 730 пачок тютюнових виробів в рамках порушення митних правил.

Як повідомила Наталія Жук, в 1 кварталі 2018 року однією із цікавих експертиз була фізико-хімічна експертиза 23 виробів, як передбачалось, із золота, що в процесі дослідження і було підтверджено.

Також, в лютому 2018 року у Відділі відновилась можливість проведення дослідження паперової та текстильної продукції, інфорумє ДФС у Закарпатській області.

Про Захід