Кубок ректора з більярду: майстерність, пристрасті і фантастичний фінал (Фото)

Опубліковано:

В УжНУ започатковано нову гарну традицію – проводити змагання з більярду на Кубок ректора. Перший турнір відбувся у суботу, 21 квітня, в клубі "Buffalo Ungvar". Запеклі поєдинки вже зі стадії 1/8 фіналу з неймовірною за пристрасністю і напруженістю боротьби фінальною партією переконали – в Ужгородському національному університеті є немало талановитих більярдистів.

Відкрив змагання проректор Олександр Рогач, який привітав спортсменів, побажав успішної гри і подякував гостинним господарям турніру – Сергію і Магдалині Королям, власникам клубу "Buffalo Ungvar", що на високому рівні організували змагання.

Цікаво, що спочатку в організаторів виникали сумніви, чи знайдеться в університеті достатня кількість гравців, які виступали б на пристойному рівні. Однак коли на тренувальну розминку в суботу зранку зібралося 20 учасників турніру, ці сумніви розвіялися. Врешті-решт гра, яку продемонстрували більярдисти УжНУ, вразила навіть представників Закарпатської обласної федерації більярдного спорту, котра також долучилася до організації змагань.

Дисципліною турніру стала вільна американка, завдяки чому змагання проходили дуже динамічно і захопливо. Та навіть при цьому тривали майже цілий день. Всі учасники продемонстрували добрі вміння і витримку, тому вже за першими партіями спостерігати було дуже цікаво.

З кожною наступною стадією змагань боротьба все більше загострювалася, і, до прикладу, жоден з чвертьфіналістів не здався без бою, продемонструвавши дуже достойну гру. Однак перемагають сильніші, тож у півфіналі зіграли пари Черевко-Левчак та Олень-Бойко.

А справжньою окрасою турніру стала фінальна гра. Молодість проти досвіду – так можна охарактеризувати запеклу, пристрасну і надзвичайно цікаву боротьбу між аспірантом Михайлом Бойком та професором Юрієм Левчаком. Рівні за силою суперники продемонстрували дивовижно майстерну гру. Що й казати – переможець здобув Кубок ректора у вирішальній четвертій партії (при рахунку за партіями 3:3). Ба більше – долю фіналу вирішив один влучний удар за рахунку 7:7!

Досвід узяв гору над молодістю і Юрій Левчак став першим володарем Кубка ректора УжНУ з більярду! Першим, але не останнім. У цьому всіх спортсменів особисто запевнив ректор Володимир Смоланка, який прийшов привітати переможців і призерів турніру та вручити Кубок і грамоти.

– Я побачив дуже достойну гру і відчув дух справжньої спортивної боротьби. Радий, що турнір удався і переконаний, що наступного року учасників буде ще більше, а змагання стануть ще цікавішими, – підсумував ректор УжНУ.

А загальний результат турніру наступний:

1 місце – Юрій Левчак (медичний факультет)

2 місце – Михайло Бойко (економічний факультет)

3 місце – Павло Черевко і Олександр Олень ( юридичний і фізичний факультети)

5 місце – Ярослав Світлик (Центр інновацій та розвитку), Драгула Євген (інженерно-технічний), Семеник Ярослав (економічний), Горінецький Йосип (юридичний факультет).

 

Ярослав Світлик

Фото зі сторінки Buffalo Ungvar у facebook

Про Захід