Слідчому на Великоберезнянщині намагалися дати хабара

Опубліковано:

З рапортом про спробу дати йому 300 доларів до керівництва ГУНП в Закарпатській області звернувся слідчий Великоберезнянського відділення поліції. Правоохоронець доповів, що в рамках розслідування кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 ККУ, тобто хуліганство, підозрюваний за непритягнення його до відповідальності запропонував 300 доларів США. Слідче управління ГУНП в Закарпатській області спільно з Закарпатським управлінням ДВБ розпочали слідство за даним фактом та відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 ККУ, тобто пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

В рамках розслідування в особистому кабінеті слідчого поліція провела операцію, під час якої підозрюваний передав правоохоронцю частину суми. Чоловіка спіймали на місці злочину та затримали у відповідності за ст. 208 КПК України.

Якщо за фактом хуліганства максимальна міра покарання у відповідності до Кримінального кодексу України передбачала до 4 років позбавлення волі, то спроба дачі хабара поліцейському карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з можливістю конфіскації майна.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід