Мукачівська прокуратура повернула громаді Павшина земельну ділянку вартістю 186 мільйонів гривень

Опубліковано:

За принципової позиції прокуратури області, Закарпатським окружним адміністративним судом,  задоволено позовні вимоги Мукачівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Павшинської сільської ради до Мукачівської РДА, Державного реєстратора Мукачівського міськрайонного управління юстиції Закарпатської області, третя особа – Мукачівська міська рада про визнання протиправними дій та скасування рішення про їх державну реєстрацію прав та їх обтяжень.

Так, на підставі рішення державного реєстратора із власності територіальної громади с. Павшино вибула земельна ділянка площею понад 227га,  нормативно грошова оцінка якої становить 186 млн грн, та яка була надана у постійне користування ММКП “Міжнародний аеропорт Мукачево”.
 
Слід зазначити, що Павшинською сільською радою, рішень щодо скасування права постійного користування земельною ділянкою ММКП “Міжнародний аеропорт Мукачево” та надання погодження для оформлення права власності на вказану земельну ділянку за Мукачівською міською радою, не приймалось.
Відтак, прокуратурою доведено в судовому засіданні, що державний реєстратор нехтуючи вимогами чинного законодавства, минаючи встановлену законодавством процедуру, зареєстрував право власності на земельну ділянку за Мукачівською міською радою.
Наразі, за вказаним фактом слідчим відділом прокуратури Закарпатської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою чи службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.
Крім того, в Господарському суді Закарпатської області триває судовий розгляд щодо повернення вказаної земельної ділянки законному власнику – територіальній громаді с. Павшино, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.
 

 

Про Захід