В Ужгороді говоритимуть про публічність місцевої влади

Опубліковано:

25-го квітня 2018 року о 14.00 в Ужгородському прес-клубі пройде круглий стіл щодо стану публічності Ужгородської міської ради. Під час заходу представники Громадянської мережі ОПОРА презентують результати п'ятого вимірювання Індексу публічності органів місцевого самоврядування та поінформують про місце Ужгорода серед обласних центрів України.

Представники місцевої влади, громадських організацій, активісти висловлять своє бачення щодо покращення відкритості органу місцевого самоврядування.

У заході візьмуть участь:

  • Ярослав Гулан, представник закарпатського осередку Громадянської мережі ОПОРА,  координатор вимірювання Індексу публічності в Ужгороді,
  • Святослав Бабіля, координатор закарпатського осередку Громадянської мережі ОПОРА,
  • Андріана Габор, секретар Ужгородської міської ради,
  • Олена Макара, керуюча справами міськвиконкому Ужгородської міської ради.

 

До участі у круглому столі також запрошуються журналісти, громадські активісти, представники органів місцевого самоврядування, інші зацікавлені.

Довідково: Індекс публічності – це загальнонаціональна кампанія моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності діяльності органів та посадових осіб  місцевого самоврядування. Об'єктом моніторингу є міські ради в обласних центрах України. У 2017 році вимірювання здійснювалося також у тимчасово перенесених обласних центрах Донецької та Луганської областей.

Проект реалізовується уже п'ятий рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб'єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Система показників Індексу публічності розроблена на основі положень українського законодавства та міжнародних стандартів у сфері публічності муніципальної влади. Результатом проведеної кампанії є публікація щорічного всеукраїнського дослідження – "Індекс публічності місцевого самоврядування 2017". З результатами минулорічних вимірювань можна ознайомитися на сайті  www.publicityindex.org.

Про Захід