Закарпатські депутати уточнили перелік поясів зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод Свалявщини

Опубліковано:

На другому пленарному засіданні 10 сесії облради депутати внесли зміни до рішення обласної  ради від 22 лютого 2018 року № 1081 "Про  затвердження проекту зон санітарної охорони  ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод".

Мета та завдання  даного рішення полягають у  врегулюванні видобутку підземних вод на цьому  родовищі мінеральних вод та передбачає  затвердження проекту зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль, ДП "Санаторій Поляна" ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" у складі І та ІІ поясів особливого режиму.

"Для  забезпеченню охорони водних об'єктів у районах забору води для централізованого водопостачання населення, лікувальних та оздоровчих потреб встановлюються зони санітарної охорони.

Зони санітарної охорони водних об'єктів створюються на всіх господарсько-питних водопроводах незалежно від їх підпорядкованості або типу джерела водопостачання.

Залежно від типу джерела водопостачання (поверхневий, підземний), ступеня його захищеності і ризику мікробного та хімічного забруднення, особливостей санітарних, гідрогеологічних і гідрологічних  умов, а також характеру забруднюючих речовин встановлюються межі Зони санітарної охорони та їх окремих поясів", – йдеться в обгрунтувальній частині документа.

Далі  наголошується, що Закарпатська обласна рада рішенням № 1081 від 22лютого ц.р.  затвердила проект зон санітарної охорони ділянки Поляна Купіль Полянського родовища мінеральних вод, яка розташована у селі Поляна Свалявського  району. Та до Закарпатської обласної ради надійшло звернення депутатів облради з приводу необхідності уточнення переліку поясів зон санітарної охорони цієї ділянки. Прийняття такого рішення є можливим шляхом внесення змін до раніше ухваленого  рішення Закарпатської обласної ради

Активну участь в обговоренні цього питання взяли обласні обранці – Оксана Біров, Михайло Рівіс, Олександр Ледида, Василь Губаль.

Відтак "За" рішення проголосували 33депутати облради.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід