На Мукачівщині, аби не допустити розповсюдження африканської чуми свиней, відстрелили 28 диких кабанів

Опубліковано:

Як повідомляє прес-служба Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, у 2017 році в краї ввели карантин з метою недопущення подальшого поширення інфекції африканської чуми свиней. Рішенням протиепізоотичної комісії було вирішено сформувати мисливські бригади і почати роботу по депопуляції диких кабанів.

За словами директора Мукачівського держлісгоспу Василя Анталовського, в Мукачівському районі за час мисливського сезону 2017-2018 років сформували 8 постійних бригад загальною чисельністю 152 особи, котрі займаються депопуляцією диких кабанів.

Відстріл здійснюється в осередках захворювання африканської чуми свиней в місцях підгодівельних майданчиків з мисливських веж, а за їхньої відсутності – загонним способом. За результатами кожного виходу бригад на проведення відстрілу складається акт з підписами учасників виходу. Очолює мисливську бригаду районний ветеринар.

Лісівники також проводять моніторинг спалахів АЧС. При виявленні фактів загибелі диких свиней, лісова охорона негайно інформує ветеринарну службу. А всі добуті туші кабанів передаються спеціально уповноваженим органам (районним ветеринарним лабораторіям) для утилізації.

Про Захід