Жителі восьми сіл Ужгородщини просять допомогти їм реалізувати своє законне право на добровільне об’єднання в територіальну громаду

Опубліковано:

Завтра, 19 квітня, представники Холмківської, Сторожницької і Тарновецької громад збираються провести перед будинком Закарпатської ОДА на площі Народній в Ужгороді мирний мітинг у підтримку створення Холмківської об'єднаної територіальної громади.

На організований публічний виступ жителі восьми приміських сіл зважилися після півтора року очікувань та трьох поспіль необґрунтованих, на їхню думку, відмов в отриманні позитивного висновку від Закарпатської ОДА для створення ОТГ.

Прагнення сусідніх сіл об'єднатися територіальну громаду підсилює категоричне несприйняття місцевими жителями більш ніж реальної "перспективи" перетворитися з самобутніх і доволі успішних сіл, які сьогоднішні активно розвиваються, зберігши власні історичні традиції та вироблену упродовж століть ідентичність, у ще одну депресивну окраїну обласного центру.

У своєму зверненні до Гаранта Конституції, Президента України Петра Порошенка, обнародуваному на шпальтах місцевого видання  "Сторожницька правда", голови трьох сільських громад Тетяна Вачиля, Василь Сіка та Вадим Шоля наголошують, що процес добровільного об'єднання сіл гальмує особисто голова Закарпатської обласної державної адміністрації Москаль Г.Г. , який утретє поспіль відмовляє у наданні позитивного висновку. "Така позиція голови державної виконавчої влади у Закарпатській області уже обернулася для наших громад втратою не лише мільйонів гривень для кращого облаштування сіл, півтора року поступального розвитку, але й у значній мірі довіри населення у невідворотність реформ та щирість заяв представників влади у зацікавленості їх проведення", та просять Президента "знайти можливість невідкладно втрутитися в ситуацію, покласти край чиновницькому свавіллю і допомогти в реалізації свого законного права на добровільне об'єднання в Холмківську територіальну громаду".

Закарпатське РВ АМУ 

Про Захід