Ужгородські рятувальники провели для школярів показовий День цивільного захисту

Опубліковано:

17 квітня в Ужгородській загальноосвітній школі  м. Ужгород відбувся показовий День цивільного захисту. До участі у ньому, окрім власне педагогічного колективу, рятувальників, працівників навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області, представників ГУ НП та патрульної поліції, також були запрошені керівники загальноосвітніх шкільних та дошкільних закладів м. Ужгород.

Головною метою даного заходу було удосконалення учнями знань та практичних навичок щодо дій в умовах екстремальних ситуацій.

За підготовленим сценарієм, вранці школярам було оголошено план проведення Дня цивільного захисту. Зважаючи на останні події, що мали місце у сусідній країні, основна увага акцентувалася увага на дотриманні правил пожежної безпеки та діям під час її виникнення. Окремо також розповідали про правила поведінки під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах тощо. Також було підготовлено плакати, виставку малюнків з тематики основ безпечної життєдіяльності.

Завершальним етапом стало відпрацювання практичних дій в умовах виникнення пожежі в навчальному закладі. Зокрема було проведено евакуацію школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

До практичних заходів також долучилися і рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини, котрі проводили евакуацію дітей  з покрівлі навчального закладу, за допомогою гірського рятувального спорядження.

Працівники кінологічного центру ГУ НП у свою чергу проводили пошуки  дітей у навчальному  закладі, за допомогою службових собак тощо.

Після проведення практичної частини з директорами навчальних закладів, що були  запрошені на даний захід, працівники навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності провели відповідний семінар, що стосувався організації проведення Дня цивільного захисту у підпорядкованих закладах. Вже незабаром, за дорученням Ужгородського міського голови, вони проводитимуть День цивільного захисту у підпорядкованих їм навчальних закладах.

Такі заходи проводяться щорічно наприкінці навчального року і є своєрідним підведенням підсумків засвоєння учнями матеріалу з основ безпечної поведінки.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

Про Захід