Закарпатці добровільно здали до поліції понад сотню “лівих” стволів

Опубліковано:

На Закарпатті продовжується процедура добровільної здачі зброї. За півмісяця до відділків поліції області громадяни вже принесли 118 одиниць озброєння. І якщо на початку місяця лідируючі позиції за кількістю добровільно виданого арсеналу займала Рахівщина, де до відділку принесли одразу 10 рушниць, то тепер лідери змінилися. 
За 15 днів квітня до відділів поліції у Сваляві та на Мукачівщині громадяни здали по 12 одиниць зброї. Найпоширеніші її різновиди – це мисливські рушниці та гвинтівки. Показник за цим класом виданої у квітні зброї складає 93 одиниці. Всі вони відносяться до різновиду гладкоствольної зброї.

На другому місці заслужено залишається Рахівщина, а третю сходинку рейтингу ділять між собою Перечинський, Берегівський, Міжгірський та Тячівський відділки поліції. 
Наголошуємо, що квітневий місячник добровільної здачі зброї триває. Громадяни можуть звертатися до поліції з проханням прийняти наявну у них зброю. Більшість громадян звертаються із заявами щодо переоформлення гвинтівок та рушниць на їх ім'я. Однак фіксуються також випадки видачі зброї для її подальшої утилізації чи під реалізацію, інформує Відділ комунікації поліції Закарпат

ської області.

Про Захід