Пенсіонерам органів МВС проведуть перерахунок пенсії

Опубліковано:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 21.02.2018  № 103 “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб”, усі категорії пенсіонерів органів системи МВС отримають підвищену пенсію. Як зазначалося раніше, найголовнішим нововеденням є те, що підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року, тобто в майбутніх періодах пенсіонери отримають різницю в нарахуваннях. Більше того, перерахунок відбуватиметься і за період з 2016 року, який буде виплачений до 2020 року.

Відповідно до статті 63 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, всі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв'язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій працівників. Зміни можуть наступати і у зв'язку із введенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення, таких як надбавок, доплат, підвищень. Тобто при підвищенні заробітної плати в поліції виплати пенсіонерам огранів МВС підлягають перерахунку.

Для колишніх працівників міліції перерахунок пенсій здійснюється за прирівняною посадою, відповідно до наказу МВС № 138 від 17.02.2017 року з розміру грошового забезпечення поліцейського, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, за січень 2016 р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. №988 “Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції”. Сума перерахованих пенсій для виплати за період з січня 2016 року по 31 грудня 2017 року обчислюється органами Пенсійного фонду України виплачується після виділення коштів на їх фінансування з державного бюджету в такому порядку:

– з січня 2019 року по 31 грудня 2019 року – щомісяця окремою сумою у розмірі 50 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за період

– з січня 2016 року по 31 грудня 2017 року.

Вказівкою МВС № 3261/05/22-2018 від 12.03.2018 року “Про окремі питання підготовки та подання до органів Пенсійного фонду України довідок про грошове забезпечення для перерахунку пенсії”, ліквідаційним комісіям була надана інформація про середні розміри надбавок та премій поліцейських, що фактично виплачені за січень 2016 року за переліком посад поліцейських Національної поліції, затвердженим постановою КМУ від 11.11.2015 року № 988, схеми тарифних коефіціентів для перерахунку пенсії відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704  “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб”.

На підставі списків Пенсійного фонду уповноважені органи підготували для перерахунку пенсії довідки про розмір грошового забезпечення кожної особи, зазначеної у списку, та подали їх головним управлінням Пенсійного фонду України.

На сьогоднішній день всі довідки про грошове забезпечення для перерахунку пенсії передано до Пенсійного Фонду України в Закарпатській області, для подальшого перерахунку пенсії відповідно до вимог чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід