Швейцарські пожежники тренували добровольців дерценської церковної команди

Опубліковано:

 

Упродовж двох днів в с. Дерцен Мукачівського району проходили масштабні тренування. А проводили їх для добровольців місцевої церковної пожежної команди колеги з об'єднання пожежної охорони кантона Тюргау Швейцарії.

До слова, зі швейцарськими вогнеборцями вже давно налагоджена плідна співпраця. Цього разу гості приїхали, щоб провести для українських колег практичні тренінги. Останні проходили в чотири етапи, де з добровольцями відпрацьовувалися навички щодо роботи з мотопомпами та ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди з деблокуванням потерпілих із автосалону. Також на базі місцевої загальноосвітньої школи проводилося гасіння умовної пожежі, пошук потерпілих в задимленому приміщенні та порятунок людей із висоти другого поверху.

– Такі практичні тренінги дуже слушні, адже впродовж останнього часу наша пожежна команда поповнилася дев'ятьма добровольцями. І тепер вони також мали можливість вдосконалити свої практичні навички для подальшої роботи, – наголосив керівник добровільного рятувального підрозділу Микола Жуковський.

Також в тренуваннях взяло участь і 15 добровольців із с. Вари сусіднього Берегівського району. Саме там згодом дерценці мають намір відкрити аналогічне пожежне добровільне формування. Також Микола Львович зазначив, що за 13 років роботи їхньої команди – це вперше проводилися такі широкомасштабні навчання, де основна увага приділялася практичним діям. Усього тренування пройшли 48 добровольців, інформує У ДСНС України у Закарпатській області. 

 

Про Захід