За три місяці Закарпатська область отримала від дорожнього експерименту 100 мільйонів гривень

Опубліковано:

За підсумками 1 кварталу цього року Закарпатська митниця перевиконала планові надходження на 200 мільйонів гривень. Половина з цієї суми, а саме 100 мільйонів, будуть спрямовані для ремонту автодоріг Закарпаття.

– Гроші вже розподілені таким чином – половину суми отримає турецька автодорожня компанія "Онур Конструкціон Інтернешнл", яка найближчими днями продовжить капітальний ремонт траси "Нижні Ворота – Воловець – Міжгіря", а другу половину отримає компанія "ПБС", яка вже почала ремонт траси "Мукачево – Рогатин" із окружної Хуста й далі піде в бік Мукачева, – наголошує Геннадій Москаль. – До речі, цього року облдержадміністрація спрямувала вже 200 мільйонів гривень від "дорожнього експерименту" на ремонт доріг державного значення (половина з цієї суми залишилася ще з минулого року). При тому, що ремонт цих доріг має фінансувати не область, а Служба автомобільних доріг України.

Нагадаємо, що "дорожній експеримент" (надходження від перевиконання митницею планових показників) став у 2017 році найпотужнішим джерелом фінансування ремонту доріг на Закарпатті. 

Прес-центр Закарпатської ОДА

Про Захід