Марцінків в Івано-Франківську знову організував “чорну п’ятницю”

Опубліковано:

Так міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків називає свої регулярні п'ятничні інспекції у мікрорайонах обласного центру. По ідеї сьогодні "чорна п'ятниця" мала б бути особливо чорною, адже проведення інспекції збіглося з "п'ятниця, 13-те" – містичною і навіть страшною для забобонних людей.

Як стверджує міський голова, основними цілями сьогоднішньої інспекції стали актуальні після Великодня питання громадських перевезень, прибирання міста та поточних ремонтів. "З 12 квітня розпочались перевезення до садових товариств. Один тиждень – понеділок, середа, п'ятниця, наступний – вівторок, четвер, субота, крім вихідних та святкових днів. Графік перевезення за 9-ма маршрутами є на ФБ-сторінці управління транспорту, на сайті міста mvk.if.ua та буде надрукований в газеті "Західний кур'єр", – зауважив Руслан Марцінків на своїй сторінці у "Фейсбуку", додавши саме перевезення до дачних масивів стали основним об'єктом сьогоднішньої перевірки і небезрезультатно. Так, зі слів мера, інспекторська група виявила факт недотримання графіку руху автобусів одним з перевізників. "Будемо вживати заходів щодо перевізника. Важливо, щоб автобуси їздили вчасно і справно. Це певного роду соціальні маршрути, якими користуються переважно люди похилого віку", – пообіцяв міський голова.

 

Інспектори також оглянули будівництво дитячого садка на вулиці Гната Хоткевича, перевірили хід підготовки до асфальтування вулиці Дучимінської, що з'єднує між собою вулиці Миру та Вовчинецьку, та перевірили якість прибирання вулиць.

 

"Проблеми є. – підсумував мер результати огляду, – Перш за все пов'язані з браком робітничих кадрів. Якщо з водіями і механізаторами питання зрушило до кращого, то з працівниками з благоустрою – проблем більше". За твердженням міського голови, на сьогоднішній день кадровий дифіцит у цій сфері становить 30 – 50 працівників. Крім того, є проблема із забезпеченням технікою. І, хоча техніку закуповують, цього не достатньо, щоб забезпечити якісне прибирання вулиці. Зі слів Руслана Марцінківа, на сьогоднішній день комунальне підприємство "Муніципальна дорожня компанія" має п'ять вуличних порохотягів (чотири власних та один у підряді), а також три автомобіля для миття доріг. "Потрібні ще додаткові машини для прибирання тротуарів, дорожній каток та солерозкидач на зиму", – стверджує мер.

 

 

Про Захід