Волонтерка Корпусу Миру долучилася до лісовідновлення у Перечинському держлісгоспі

Опубліковано:

Учора, 12 квітня, в ДП "Перечинський лісгосп" у Тур'я-Реметівському лісництві квартал 2 виділ 12.1 урочище "Марадицький", було проведено Всеукраїнську акцію "Майбутнє лісу у твоїх руках".

В акції взяли участь не тільки лісівники Перечинського лісгоспу, а й головний спеціаліст відділу лісових ресурсів та охорони праці Закарпатського ОУЛМГ Василь Хміль із своїм сином Андрійчиком та учні Тур'я-Реметівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Особливою гостею акції була волонтерка Корпусу Миру із Сполучених Штатів Америки штату Нью Джерсі Нікі Маффетон, яку вразили наші Карпатські ліси, тож вона вирішила внести свій вклад в майбутнє нашої планети та посадити власноруч деревцята.
 
Перед початком посадки лісу інженер з лісових культур ДП "Перечинський лісгосп" Марія Мицянка розповіла діткам про послідовність створення лісових культур, ознайомила їх із саджанцями, котрі будуть висаджені ними та технікою виконання посадки.
 
Директор ДП "Перечинський лісгосп" Ярослав Михайлович Кополовець розповів учасникам акції історію даної ділянки, хто і коли садив тут ліс та чому виникла необхідність проведення рубки на даній ділянці. Також пояснив про важливість проведення лісовідновних робіт, котрі є дуже важливим заходом лісогосподарського виробництва та які догляди необхідно здійснювати за насадженнями. Закликав діток дбайливо ставитися до лісових багатств Перечинщини.
 
Потім всі розділилися на групи і розпочали висаджувати заздалегідь заготовлені саджанці. До роботи всі приступили із великим ентузіазмом та бажанням вкласти свою лепту в майбутнє зелених легенів краю.
 
На ділянці, площею 1,0 га висаджено 6 600 штук саджанців, з них 4 600 штук бука лісового, 700 штук клена-явора та 700 штук ясена звичайного.
 
Після успішної посадки лісових культур Кополовець Я.М. висловив щиру вдячність всім учасникам за активну участь в акції. Подяки за активну громадську позицію, участь у Всеукраїнській акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" та пам'ятні подарунки від підприємства отримали:
 
Хміль Андрій, Маффетон Нікі, Повханич Антоніна, Терпак Тетяна, Бабидорич Кароліна, Семйон Аліна, Чорногрицька Яна, Мучичка Богдана, Ореняк Олександр, Микович Сергій, Бемак Петріанна, Щербанич Анастасія, Костик Данієль, Балог Василь, Штраус Анна, класний керівник учнів 10 класу Тур'я-Реметівської ЗОШ Воронич Людмила та майстер лісу Тур'я-Реметівського лісництва Галайка Василь.
 
Лісівники ДП "Перечинський лісгосп" ще раз висловлюють щиру вдячність учасникам акції за активність в роботі, вклад в збереження лісів нашого краю та обіцяють і надалі залучати учнівську молодь в подібні заходи, котрі покликані привернути увагу людей до навколишньої природи, а саме важливості збереження лісів, безцінного багатства яке повинно передаватись з покоління в покоління.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про Захід