На Закарпатті посилено боротьбу з протиправною діяльністю на кордоні

Опубліковано:

З 10 квітня на Закарпатті розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Кордон-2018". Вона проводиться за ініціативи та під загальною координацією Держприкордонслужби. Спецоперація триватиме до 30 листопада 2018 року та спрямована на зниження рівня протиправної діяльності у прикордонні, у тому числі на протидію нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотичних речовин, зброї та боєприпасів. Окрім прикордонників, у заході братимуть участь підрозділи  Національної поліції, Патрульної поліції, Служби безпеки, Національної Гвардії,  Державної фіскальної служби та Державної міграційної служби України.

У ході проведення операції передбачено раптові дії резервів Держприкордонслужби на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону за рахунок залучення додаткових сил та засобів, застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску. Повітряний моніторинг прикордонних районів здійснюватиметься із застосуванням спеціальної техніки та безпілотників.

Також прикордонники спільно з представниками взаємодіючих структур здійснюватимуть перевірки місць можливого переховування незаконних мігрантів та ймовірного накопичення контрабандних товарів, об'єктів господарської діяльності, транспортних засобів, які рухаються в бік кордону тощо. На період заходу також планується збільшення спільних патрулювань.

Варто зазначити, що такі спільні заходи під егідою Державної прикордонної служби України проводяться вже не вперше та дозволяють досягнути високих результатів у боротьбі з незаконною діяльністю у прикордонні.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

Про Захід