Ужгород готується до «Сакура фест» (Фото)

Опубліковано:

У місті розцвіли перші сакури, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Ніжно-рожевим цвітом в Ужгороді вже милує око тендітна ампельна сакура на вулиці Марії Заньковецької, починають розквітати і сакури на вулиці Собранецькій. Через холодну весну японські вишні, які є родзинкою обласного центру Закарпаття, повністю розпустяться цьогоріч трохи пізніше, ніж у попередні роки. Хоча ще донедавна піком цвітіння цього екзотичного дерева був зазвичай початок травня: саме в цей час Ужгород потопав у рожевому цвіті.

Цього року першими розквітли старі дерева, разом із тим прижилися та вже незабаром радуватимуть пишним цвітом і висаджені минулого року сакури: і на проспекті Свободи, подаровані весною Посольством Японії в Україні, і молоді сакури у мікрорайоні Галагов, які підсаджували восени.

В Ужгороді росте кілька тисяч сакур, до речі, тільки минулого року і весною цього в місті висадили понад 170 сакур, продовжують висаджувати і далі. Загалом за попередні 2 роки у місті над Ужем висадили дерев більше, ніж за останні два десятиліття загалом.

Уже традиційно у квітні-травні пройде фестиваль “Сакура Фест”. Цього року він розпочнеться 18 квітня і триватиме до 6 травня. За всіма прогнозами, саме на цей період припаде пік цвітіння екзотів. Саме в цей час Ужгород очікує багато туристів, які з усіх куточків нашої країни та навіть з-за кордону приїжджають милуватися рясним цвітом японської вишні. За інформацією представників готелів та хостелів, гості забронювали практично всі місця на наступні 2 тижні.

Нагадаємо, в рамках цьогорічного “Сакура фест” вперше проводитимуться “Дні нового національного кіно”, уже вдруге – фестиваль камерних вистав “Під цвітом сакури”, фестиваль рожевого вина, міжнародні танцювальні змагання зі спортивного танцю та хіп-хопу, 8-ий фестиваль сучасної духовної музики, численні і різноманітні спортивні змагання, ігри КВН, Лабораторія творчості, фестиваль вогню та шоу-програм, фестиваль правильного відпочинку для всієї родини та багато іншого.

Про Захід