В Ужгороді скандинавською ходою підтримали людей, що мають хворобу Паркінсона (Фото)

Опубліковано:

Акція підтримки людей з таким недугом відбулася в місті вперше. Захід організовано Обласним кабінетом хвороби Паркінсона, що діє на базі Обласного центру нейрохірургії та неврології та клубом Скандинавська Ходьба (Ужгород).

О 12 годині медики, спортсмени, пацієнти та просто небайдужі ужгородці зібралися на площі Поштовій, звідки рушили на прохолодну набережну.  Тут усі мали можливість дізнатися багато інформації про переваги та користь занять скандинавською ходою, спробувати самому походити з палицями, а також дізнатися про можливості фізичної реабілітації та соціальної адаптації пацієнтів з хворобою Паркінсона.  Організатори переконані, що з цим недугом можливо повноцінно жити та бути фізично й соціально активними.

Скандинавська хода  в Ужгороді поки не надто популярна, і часто у закарпатців, які про такий вид оздоровлення ще нічого не знають, виникає подив, коли вони посеред квітня бачать на вулицях міста людей, що крокують з палицями у руках. І самі прихильники скандинавської ходи зазначають, що спочатку трохи ніяковіли. Але вихід один – ходити самим, залучати до таких занять друзів і більше розповідати оточуючим, що це за палиці і для чого вони потрібні. 

Користь від правильної ходи із палицями дуже відчутна, вона позитивно впливає на опорно-руховий та вестибулярний апарат, На думку шведських лікарів, хода з палицями корисніша за біг, так, як палиці зменшують навантаження на суглоби що важливо при проблемних колінах. Також вона збільшує кількість спалених калорій, позитивно впливає на метаболізм, оздоровлює організм у цілому.

Тож, якщо вирішили спробувати, долучайтеся до спільноти "СКАНДИНАВСЬКА ХОТЬБА "УЖГОРОД" у мережі Фейсбук. 

Вікторія Жуйко, Про Захід

 

Про Захід