Ужгородський міськрайонний суд продовжив строки затримання підозрюваним у резонансних злочинах

Опубліковано:

Цього тижня, слідчими суддями Ужгородського міськрайонного суду розглянуто клопотання щодо продовження строків тримання під вартою підозрюваним у резонансних злочинах.

Враховуючи необхідність проведення органом досудового розслідування експертиз та інших слідчих дій, слідчим суддею  продовжено строк тримання під вартою молодикам, яким інкримінують вчинення тяжкого злочину – викрадення та незаконне позбавлення волі людини.

Нагадаємо, злочин, в якому підозрюються ужгородець та троє мукачівців відбувся в грудні минулого року в Ужгороді.

Тоді, слідчим суддею обрано останнім найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без визначення застави строком у два місяці.

Разом з тим, цього тижня, неповнолітньому, котрий підозрюється в умисному вбивстві односельчанина, змінено запобіжний захід на більш м'який – цілодобовий домашній арешт з покладенням заборони покидати місце проживання.

Попередньо, слідчим суддею було обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на один місяць.

В ході розгляду судом клопотання про продовження строків тримання під вартою, правоохоронцями не доведено обставин, що виправдовують подальше утримання підозрюваного за гратами.

Тож, враховуючи вік неповнолітнього та керуючись вимогами Конвенції про права дитини, слідчим суддею постановлено ухвалу щодо зміни запобіжного заходу 14-річному мешканцю Тячівщини на більш м'який.

Принагідно повідомляємо, що строк дії запобіжних заходів, в обох випадках, становить 60 днів, інформує прес-служба Ужгородського міськрайонного суду.

Про Захід