На Ужгородщині висадили червонокнижні дерева (Фото)

Опубліковано:

Білоцвітий ясен, модрина європейська – відтепер ці дерева можна знайти у лісфонді урочища Дубки, що на Ужгородщині. Саме тут, 4 квітня, в рамках акції "Майбутнє лісу у твоїх руках", організовану Ужгородським держлісгоспом, висадили понад 1500 унікальних дерев.
Долучилися до акції і керівники Закарпаття – голова ОДА Геннадій Москаль та облради Михайло Рівіс, Ужгородського району – голова районної ради Руслан Чорнак та в.о. голови РДА Олександр Гарновдій , депутат районної ради Віктор Шелельо, вихованці Кам'яницького шкільного лісництва, лісівники та інші. Загалом висаджено більше півгектара лісу.
Ясен та модрина занесені до Червоної книги України, а ростуть вони у природному стані лише на території Закарпатської області.
Цього ж дня керівники Закарпатської області та Ужгородщини відвідали фермерське господарство Mercy Farm, що в с.Невицьке. Господарство створене у співпраці Закарпатського Обласного Благодійного Фонду "Дім Милосердя" з норвезькими донорами і гуманітарною організацією "KPK-Ukraina".
ФГ "Mercy Farm" має багаторічний досвід. Сфера діяльності: рослинництво, садівництво, хлібо-булочне виробництво, тощо. Але основним, мабуть, є те, що діяльність господарства спрямована на інновативну, суттєву та позитивну зміну у суспільстві, зокрема у Закарпатті. Прибутки "Мерсі Фарм" використовуються на різні проектиблагодійного фонду "Дім Милосердя" – лікарні, сиротинці, малозабезпечені верстви населення, східні області України та інше. Продукція господарства користується попитом не лише на Закарпатті, але й далеко за її межами. В цьому переконалися голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс та керівник районної ради Руслан Чорнак.
По закінченню зустрічі керівники побажали господарству подальшого розвитку та успіху, а його господарям і працівникам міцного здоров'я, добра, злагоди та мирного неба, інформує Ужгородська міськрада.

Про Захід