У рамках Тижня правового інформування ромів команда БПД та юстиції провела флешмоб

Опубліковано:

У середу, 4 квітня,  команда БПД та Закарпатської юстиції провела флеш-моб  у рамках Тижня правового інформування ромського населення та реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!". 

До проведення заходу долучилися представники Закарпатського обласного товариства ромів "Романі Чгіб", які дізналися, зокрема, як скористатися правовою підтримкою фахівців системи безоплатної правової допомоги  у разі відсутності документів, які ідентифікують особу. Саме ця проблема є однією з найбільших для ромського населення.

Працівники Головного територіального управління юстиції, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру з надання БВПД зібралися на площі Народній, де триває виставка Великодніх писанкових дерев та композицій,  представлених у рамках 4-го обласного фестивалю-конкурсу "Воскресни, писанко!", аби поінформувати   численних відвідувачів  про напрямки роботи та пілотні проекти Міністерства юстиції України та Головного територіального управління юстиції, про реалізацію проекту "Я маю право!", право кожного  на отримання безоплатної первинної  правової допомоги та законодавчо визначених категорій громадян на представництво інтересів у судах за рахунок держави. Фахівці також розповсюджували буклети консультативного характеру, видані у рамках проекту, та інформаційні матеріали про систему БПД.

Оксана Дудаш, Ужгород

Про Захід