В Ужгороді презентували експозицію Всеукраїнської виставки декоративно-ужиткового мистецтва

Опубліковано:

Сьогодні в історично-культурному центрі “Совине гніздо” презентували експозицію 17-ї Всеукраїнської виставки декоративно-ужиткового мистецтва “Світ Божий – як Великдень”. Прийшли на відкриття експозиції міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Мірослав Мойжіта, заступник міського голови Олександр Білак, керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, Почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді Отто Ковчар, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік, перший заступник голови Національної спілки художників України Микола Кіщук, голова Закарпатської організації Національної спілки художників України Борис Кузьма.

Ужгород вперше отримав можливість експонувати на Закарпатті твори майстрів з дев'яти областей України – Закарпатської, Київської, Житомирської, Волинської, Хмельницької, Полтавської, Чернігівської, Херсонської, Одеської.

Понад сотню витворів у різних техніках, які об'єднує святкова великодня тематика, тепер представлено у “Совиному гнізді”. Символічно, що така унікальна виставка приїхала на Закарпаття саме до великодніх свят. Тут і ідеї для святкового оздоблення нашого побуту й елементи старовини, й модерні форми великоднього декору. Ікони і картини у різних техніках, скульптури, різноманітні писанки, різьблені витвори та у техніці оригамі, вітражні інсталяції, вироби зі шкіри, кераміки та скла, ткані і вишиті твори, ляльки та інші роботи авторів, більшість з яких закарпатці та кияни, усі бажаючі зможуть побачити в Ужгороді з 3 до 21 квітня.

Про Захід