Посол Франції привезла у Рівне весну… французьку (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 3 квітня, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вдруге зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Її візит у край пов'язаний з початком фестивалю "Французька весна".

 

Під час спілкування голова ОДА та Ізабель Дюмон обговорили й економічні питання. Зокрема, торкнулися питання інвестицій. Адже Франція свого часу інвестувала у найбільший щебеневий кар'єр у Клесові, а ще у Рівненському районі працює велике виробництво скляної тари "Консюмерс-Скло-Зоря", повідомляє "Радіо Трек".

 

Олексій Муляренко відзначив, що інвестори мають далекоглядні плани на Рівненщину. Це й розширення виробництва, і, навіть, спорудження соціального житла.

А на зустрічі у міськвиконкомі пані Дюмон подякувала міському голові Володимиру Хомку за підтримку фестивалю "Французька весна", який відбувається в місті вже 15 рік поспіль. Дипломат також закцентувала, що у Рівному вивчення французької мови та популяризація французької культури – на досить гарному рівні. Важливу роль у цьому відіграє підтримка місцевою владою ГО "Французький Альянс". 

– Звісно у цього питання є перспектива, хотілося б щоб нашу мову вивчали більше,  – наголосила Ізабель Дюмон. – Ми відкриті до співробітництва не лише у культурній чи освітній, а й у економічній та інших сферах. Якщо існує зацікавленість у реалізації конкретних проектів, готові допомагати, інформує "7 днів".

Міський голова Володимир Хомко запропонував організувати у Рівному бізнес-форум. Тут могли б поспілкуватися місцеві і французькі бізнесмени, зацікавлені у співробітництві, та вирішити свої практичні питання.

– На жаль, поки що перспективи для інвестування в українську економіку незначні, – зазначила Ізабель Дюмон. – Адже іноземні вкладники, в тому числі і французькі, нерідко стикаються з проблемами з отриманням дозволів. 

Йшлося на зустрічі і про те, що Рівне зацікавлене мати місто-побратима у Франції.

– Ми хочемо співпрацювати з невеликим містом, щоб учні і студенти могли їздити і знайомитися з історією і культурою Франції і України. Щоб відбувалися культурні обміни, – зазначив міський голова.

Пані посол пообіцяла своє сприяння у вирішенні цього питання.

Про Захід