Бюджет Закарпаття поповнено на 914 мільйонів гривень податків

Опубліковано:

За оперативними даними фахівців органів ДФС Закарпаття, протягом січня-березня 2018 року до місцевих бюджетів Закарпатської області платники податків сплатили 914 млн 169 тис грн. Відтак сума перерахованих податків протягом першого кварталу поточного року на 165,4 млн грн більша, ніж за аналогічний період 2017-го, інформує ДФС у Закарпатській області.

Як свідчить статистика, лідерами за ефективністю та стабільністю збагачення коштами місцевих бюджетів Закарпаття є три податки: податок на доходи фізичних осіб, якого з початку року надійшло майже 609 млн грн; єдиний податок – більше 138,5 млн грн та податок на землю – понад 62,7 млн грн. Також слід згадати про акцизний податок з реалізації підакцизних товарів, сплачений в області, адже це ще понад 50,4 млн грн, спрямованих до місцевих бюджетів.

Зауважимо, що у розрізі сплати податків та зборів до місцевих бюджетів, що контролюються органами ДФС краю, найбільше надходжень забезпечено Ужгородською ОДПІ та її відділеннями – понад 320,5 млн грн; на другому місці Мукачівська ОДПІ з відділеннями – більше 242,9 млн грн; третє місце – Виноградівська ОДПІ та її відділення – понад 123,1 млн грн.

У головному фіскальному органі Закарпаття зазначають, що активність бізнесу, створення легального ринку зайнятості, виплата офіційної заробітної плати, а також сплата прозоро і в повному об'ємі податків та зборів підприємницькою громадою, дадуть змогу забезпечити додаткові бюджетні резерви для соціально-економічного розвитку нашої області.

 

Про Захід