Голову РДА на Волині перевірять, бо не “розуміє свого місця”

Опубліковано:

Через те, що голова Турійської РДА Орест Василишин вчасно не поінформував голову облдержадміністрації про надзвичайну ситуацію в районі – спалах кору, стосовно чиновника проведуть перевірку.

Про незадовільне та неефективне вжиття заходів щодо боротьби із спалахом кору на території Турійського району йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА сьогодні, 3 квітня, повідомляє "ВН".

Як повідомив голова Турійської РДА Орест Василишин, в районі на кір захворіли 16 дітей, 15 з яких навчаються в Турійській ЗОШ-гімназії, куди доїжджають одним транспортом. Захворювання з'явилося 28 березня, 30 березня з обласного лабораторного центру отримали підтвердження про те, що це кір, 29 березня припинили навчання у школі, здійснили дезінфекцію приміщень та транспорту. Під час 21-денного карантину вирішили дітей без щеплення не допускати в навчальний заклад. Наразі планують здійснити щеплення 273 дітей віком до року, 355 – старше 6 років. 13 дітей, які захворіли, перебувають у райлікарні, троє – в обласній інфекційній лікарні. У всіх – середній та легкий ступінь захворюваності.

Є 140 доз вакцини та можливість прививати дітей, які перебувають не у зоні контакту. Представникам батьківських комітетів у школах розповіли про ознаки та виявлення кору.

Голова ОДА Олександр Савченко відзначив, що ситуація може бути непростою, адже в інших районах є по 1-2 особи, хворих на кір.

“Коли я подзвонив Оресту Василишину та запитав, чому той не доповів про надзвичайну ситуацію в районі, той відповів, що “в нас не прийнято телефонувати, ми чекаємо вказівок”. Він мені дослівно сказав “до чого тут я, це голова ОТГ””, – розповів Олександр Савченко.

Голова ОДА зазначив, що не розуміє голову РДА, який не розуміє свого місця в системі управління державою. Тому він дав команду відповідно до закону провести службову перевірку чиновника, який вчасно не поінформував про надзвичайну ситуацію в районі.

Про Захід