Amnesty International в Україні звернулася до голови Закарпатської ОДА та мера Ужгорода із закликом не допустити повторення насильства (Фото)

Опубліковано:

На офіційній сторінці українського підрозділу міжнародної правозахисної організації Amnesty International оприлюднений лист, який надіслали представникам Закарпатської влади із закликом подбати про заходи безпеки на акції, що відбудеться сьогодні в Ужгороді.

"Сьогодні о 15:00 в Ужгороді на Театральній площі відбудеться акція "За Європейський Ужгород!". Ми надіслали листи керівнику Закарпатської облдержадміністрації Hennadii Moskal та міському голові Bohdan Andriyiv із закликом взяти ситуацію під контроль, подбати про заходи безпеки та не допустити повторення насильства – з огляду на численні напади на мирні зібрання та активістів, що відбулися протягом останнього місяця.

Місцева влада та правоохоронні органи повинні гарантувати безпеку учасників та учасниць під час мирного зібрання, а також до і після нього, коли люди збиратимуться і розходитимуться, бо саме в цей період часто стаються напади. Ця акція стане лакмусовим папірцем здатності влади Ужгорода гарантувати безпеку мешканців та гостей міста",  йдеться в повідомленні.

Про Захід