В Ужгороді зафіксували Національний рекорд України (Фото)

Опубліковано:
Сьогодні в Ужгороді на площі Народній стартував IV обласний фестиваль-конкурс "Воскресни, писанко!", де було зафіксовано Національний рекорд України.
За попередніми підрахунками, на великодніх деревах та в експозиціях закарпатські освітяни та їхні вихованці представили понад 17 тисяч писанок, виконаних у понад десятка технік. Попередні рекорди за кількістю виготовлених великодніх яєць в Україні не перевищували і 3 тисяч штук, інформує прес-служба Ужгородської міськради.
Святкові символи Великодня на 57-ми писанкових деревах привезли на головну площу області з усіх куточків Закарпаття. Райони презентували у своїх інсталяціях не лише писанки, але й інші святкові атрибути.
А щоб продемонструвати увесь шлях створення писанки в Ужгороді влаштували масштабний майстер-клас від учнів та педагогів навчальних закладів області. Писанки і крашанки у техніках карвінгу, витинанок, мозаїки, різьби по дереву та шкаралупі, випалювання, папʼє-маше, ковані великодні яйця тощо можна побачити зараз на площі Народній.
Через несприятливі погодні умови концертну програму довелося перенести з площі до атріуму ОДА. Тут керівники області нагородили освітні колективи, які представили найкращі великодні композиції. А юні талановиті закарпатці порадували глядачів чудовими виступами.
Водночас, у фойє будівлі облдержадміністрації представили експозицію великодніх рушників, вишитих освітянами та їхніми вихованцями. Тут же відвідувачі змогли подивитися виставку фотографій на великодню тематику, яка прикрашає периметр атріуму.
Писанкове містечко на площі Народній прикрашатиме Ужгород до 24 квітня. І навіть зараз, у дощову днину, у серці Ужгорода дуже святково і людно.
 
Про Захід