В Івано-Франківську – загальноміський мітинг освітян і медиків (Фото, Відео)

Опубліковано:

Близько тисячі працівників освітніх і медичних установ Івано-Франківська зібралися сьогодні, 27 березня, на площі перед будинком ОДА та облради і вимагають в уряду додати субвенцію на зарплати.

Страйк організувала мерія обласного центру за вказівкою міського голови Руслана Марцінківа. За його словами, саме бюджетникам не вистачає грошей на зарплати до кінця року, інформує "КУРС".

На нараді, яка передувала страйку, погодились, що єдина можливість вплинути на ситуацію і достукатись до уряду – це загальноміський мітинг. Таке звернення вже адресувала сесія міськради, але у відповідь отримала формальну відписку. Ініціатори мітингу запевняють, що акція не зашкодить освітньому і лікувальному процесу в місті.

"Якщо минулого року ми знайшли 62 мільйони гривень на зарплати медикам, освітянам та дошкіллю, то цього року ситуація значно гірша", – повідомив Руслан Марцінків.

Він зазначив, що субвенції, яку дали на Івано-Франківськ, вистачить лише на пів року. За його словами, медична галузь зараз під ризиком, фахівці виїжджають за кордон.

Він зауважив, що в галузі освіти ситуація ще гірша. 

"Ми не виходимо проти когось. Ми виходимо за те, щоб добитись нормальної, гідної зарплати", – констатував міський голова.

Під час мітингу учасники вигукували: "Надійна робота і гідна зарплата!"

Після завершення мітингу ініціатори озвучать резолюцію до центральної влади.

Про Захід