Закарпатські депутати готуються до пленарного засідання 10-ї сесії

Опубліковано:

Президія Закарпатської облради узгодила перелік питань, внесених на розгляд пленарного засідання 10-ї сесії. Питання стосувалися життєзабезпечення діяльності краю та ряд звернень на адресу керівництва держави, в т.ч. висловлення недовіри в.о. міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун, інформує прес-служба облради.

У понеділок, 26 березня, у депутатському залі облради під головуванням Михайла Рівіса відбулося засідання президії, в ході якого керівники профільних комісій розглянули та схвалили порядок денний другого пленарного засідання 10-ї сесії. В його роботі також взяли участь перший заступник голови облради Йосип Борто та заступник голови облради Петро Грицик, виконавчий апарат облради.

Відтак, члени президії ознайомились із доповненнями та пропозиціями, які вносились під час засідань постійних комісій, та жваво обговорювали порядок денний наступного пленарного засідання сесії.

Серед запропонованих питань – депутатські запити, проекти різних програм, які завчасно були оприлюднені на сайті облради. Втім, ряд програм виключені з порядку денного через недотримання визначених регламентом облради строків оприлюднення.

Тож у ході сесії депутати розглянуть звіт робочої групи із проведення комплексної оцінки ефективності виконання обласних цільових програм; результати виконанняПрограми підтримки засобів масової інформації та розвитку інформаційної галузі на 2015 – 2017 роки; результати виконання Програми підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню на 2015 – 2017 роки; результати виконання Програми зайнятості населення Закарпатської області на період до 2017 року;  результати виконання Плану заходів із реалізації у 2015 – 2017 роках Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області на період до 2020 року; результати виконання Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2017 рік.

Та перед порядком денним пленарного засідання запропоновано заслухати результати роботи органів прокуратури Закарпатської області на 2017 рік та результати роботи департаменту освіти і науки ОДА за 2017 рік, включаючи питання щодо стану, аналізу, проблем та перспектив складання учнями ЗНО у розрізі різних типів навчальних закладів області.

Заслухають обласні обранці звіт заступника голови ОДА щодо здійснення обласною державною адміністрацією повноважень, делегованих їй обласною радою. Також у порядку денному стоїть питання про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території Закарпатської області за 2017 рік, з якого доповідатиме керівництвоГоловного управління Національної поліції в Закарпатській області.

Також президія узгодила додаткові питання, ініційовані на засіданнях постійних комісій, зокрема: внесення змін до Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року; внесення змін  та доповнень до Регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку на 2018-2021 роки; хід виконання рішення обласної ради від 27.07.2017 №864 “Про комунальні установи соціального захисту населення Закарпатської обласної ради”.

Насамкінець депутати узгодили ряд звернень до вищих ешелонів влади, зокрема:щодо врегулювання окремих питань при проведенні мирних зібрань (носіння “балаклав;щодо висловлення недовіри в.о. міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун” (ініціатива депутата обласної ради Чубирка І.І.) та щодо необхідності забезпечення підручниками   загальноосвітніх навчальних закладів області з мовами викладаннянаціональних меншин.

Нагадаємо, друге пленарне засідання 10-ї сесії відбудеться у четвер, 29 березня п.р.

 

Про Захід