Пріоритетом у діяльності Берегівського лісгоспу є розвиток рекреації та лісового туризму

Опубліковано:

Карпатські ліси та близькість кордонів приваблюють туристів особливостями розташування угідь, естетично-рекреаційними краєвидами, фауною і флорою. Тому, розвиток рекреаційних пунктів та лісового туризму є одним із пріоритетних напрямів роботи берегівських лісівників.

На сьогодні у лісових масивах Берегівського держлісгоспу облаштовано 7 великих місць для безпечного, зручного та затишного відпочинку у лісі.

Зазвичай рекреаційні пункти розміщуються в найбільш відвідуваних місцевими жителями ділянках лісу, або ж, найчастіше, вздовж автомагістралей для перепочинку подорожуючих. Традиційно, їхня пропускна спроможність — від 10 до 40 осіб.

Створюючи зону відпочинку, лісівники продумали всі дрібниці. Тож зазвичай в цьому місці зведена ошатна альтанка з столом та зручними місцями для сидіння відпочиваючих. До місць відпочинку ведуть доріжки. Спеціально облаштоване місце для розведення вогню убезпечує поширення найбільшого ворога лісу – пожежу в зелені насадження. Обладнана територія для стоянки автомобілів та розчищена під'їзна дорога сприяє тому, що відпочиваючим не доводиться дбати про розміщення транспорту. А для тих, хто хоче організувати пікнік з ночівлею передбачена ділянка для розбивки наметів. Крім того, в деяких рекреаційних пунктах є навіть дитячі майданчики з пісочницями та гойдалками, які полюбляють дітлахи.

Лісівники запевняють – усім своїм гостям щиро раді і не чекають плати. Просять лише поважати працю інших: не смітити, не нівечити споруди і берегти ліс. – Тобто, дбати про те, аби відпочинок тут і надалі залишався затишним та комфортним, – підкреслює директор Берегівського лісгоспу Богдан Шойного.

Роботи з будівництва, благоустрою та обслуговування рекреаційних пунктів на території Берегівського лісгоспу проводяться за власні кошти підприємства та силами працівників державної лісової охорони.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Про Захід