Обласні депутати розподілили субвенції на надання підтримки особам з особливими освітніми потребами

Опубліковано:

Сьогодні, 23 березня в облраді засідала постійна депутатська комісія з питань бюджету, яку провів її голова Василь Кошеля.

У роботі комісії взяв участь заступник голови облради Петро Грицик.

На порядку денному – обговорення матеріалів і документів, що пропонуються до порядку денного другого пленарного засідання 10-ої сесії облради.

  Найперше депутати розглянули профільні питання. Серед них  – розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2018 році. Мова про збільшення доходів загального фонду обласного бюджету у сумі 14 833,4 тис грн на ці цілі. 

– Ми однозначно маємо підтримати таких діток, – наголосив Василь Кошеля. Його піддержали й інші депутати та погодили розподіл цієї субвенції,  спрямувавши 9 849,9 тис грн на поточні видатки, пов'язані з наданням освіти  таким дітям, а також 4 534,0 тис грн – на видатки розвитку для оснащення кабінетів  інклюзивно-ресурсних центрів.

Відтак зав'язалася запальна і досить тривала дискусія щодо перерозподілу обсягів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автодоріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах краю. Із 218 млн грн, які передбачені обласному бюджету на ці заходи, запропоновано передати  бюджетам районів і ОТГ 115 мільйонів 240 тис грн.

 Як інформував директор  департаменту фінансів обласної державної адміністрації Петро Лазар, перерозподіл коштів даної субвенції між головними розпорядниками коштів обласного бюджету визначений відповідно до Переліку об'єктів  будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автодоріг загального користування  місцевого значення.

Після чого депутати поцікавились, хто затверджував цей Перелік? Директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури обласної державної адміністрації Едуард Маляр пояснив, що даний Перелік погоджений Укравтодором та  Комітетом ВР України з питань бюджету.

Члени комісії активно вивчали видатки по кожному району, вивіряли кожну позицію, охоче ділились думками. Та оскільки депутати мають своє бачення щодо затвердженого  Переліку, то було вирішено питання повернути на доопрацювання.

Активну участь в обговорені матеріалів і проектів рішень взяли Мирослав Білецький, Василь Кощеля, Василь Губаль, Олександр Ледида, Мікловш Товт, а також Петро Грицик.

     Аргументовані відповіді до всіх пропозицій і запитань депутатів подали директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар та заступник директора – начальник бюджетного управління Наталія Боркулеш, а також директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА Едуард Маляр.

         Обговорили члени комісії й інші матеріали та проекти рішень, які пропонуються до порядку денного другого пленарного засідання 10-ої сесії облради.

Про Захід