В Ужгороді нагородили закарпатських лісівників, які захищали державу у зоні АТО

Опубліковано:
Сьогодні, 23 березня, начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга та представник відділу цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України оперативного командування “Захід”, учасник АТО, підполковник Андрій Рисюк урочисто нагородили працівників лісових господарств області, які захищали державу у зоні АТО.
 
Привітати захисників українських кордонів та державних лісових угідь на урочисту подію завітали заступники начальника Ігор Коцур та Василь Кий, голова центрального комітету професійної спілки працівників лісового господарства Валерій Федурця, колектив Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, представники ЗМІ.
За особисту мужність і героїзм, професіоналізм, бойову майстерність і вірність Військовій присязі в ході Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей та за вагомий особистий внесок в зміцнення обороноздатності держави, сумлінне виконання обов'язків працівника Закарпатського ОУЛМГ Держлісагентства України грамотами нагороджені інженер відділу лісового господарства державного підприємства “Свалявське лісове господарство” Василь Островка та головний спеціаліст відділу охорони захисту лісу та внутрішнього аудиту ЗОУЛМГ Юрій Стеблюк. Окрім того, Юрій Юрійович нагороджений почесною відзнакою “Оперативно-тактичне угрупування Луганськ”.
 
За активну та незалежну громадську позицію, участь у спільних проектах цивільно-військового співробітництва, надану допомогу підрозділам оперативного командування “Захід” та цивільному населенню Луганської області під час проведення Антитерористичної операції, військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди святкування Дня Сухопутних військ Збройних сил України грамотами нагороджені провідний інженер з охорони лісу ДП “Воловецьке лісове господарство” Василь Андрійчак, помічник лісничого ДП “Воловецьке ЛГ” Олег Дячишин, робітник по утриманню доріг Мокрянського лісництва ДП “Воловецьке ЛМГ” Геннадій Лісовенко, майстер нижнього складу промислово-виробничої дільниці “Свалява” ДП “Свалявське ЛГ” Олег Шекмар.
 
“Завдання щодо захисту кордонів України виконували багато представників лісового господарства. Сьогоднішній захід присвячений для відзначення учасників бойових дій із цієї галузі. Саме завдяки лісівникам нам вдалося зберегти багато життів військовослужбовців. І я хочу подякувати всім працівникам лісової галузі, перш за все за збереження найціннішого, що є в людини – життя, за ті перекриті щілини, відремонтовані борти машин та багато іншого. Хочу зазначити, що лісівники так само, як і військові носять формений одяг і є подібні за структурою до нас, військовослужбовців ЗСУ”, – відмітив представник відділу цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України оперативного командування “Захід”, учасник АТО, підполковник Андрій Рисюк.
 
Вручаючи грамоти Валерій Мура особисто подякував кожному захисникові за їх неоцінений внесок у збереження цілісності держави: “Ви є прикладом мужності для кожного з нас, адже виконуючи свій громадянський обов'язок, забезпечуєте мирне небо над головами українським родинам. Сьогодні надзвичайна подія, коли “Оперативно-тактичне угрупування Луганськ” передало нагороди працівникам лісових господарств, які були і пройшли відповідну службу в зоні АТО. Це лісівники Закарпаття. Наших людей було багато в зоні АТО, але на сьогодні визнано декілька лісівників. Впевнений, що є багато працівників державної лісової охорони, які заслуговують на нагороди від нашої держави і будуть нагороджені всі по заслугах. Надзвичайно приємно, що є визнання лісівників. І я хочу запевнити, що лісівники готові стояти на стражі держави і віддати всі свої сили, аби наша Батьківщина була цілісна, незалежна та в ній панував мир”.
 
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
 
Про Захід