Діяльність голів РДА на Волині перевірять? (Відео)

Опубліковано:

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав народних депутатів повідомляти про факти порушення законодавства, неефективного використання ресурсів та інших порушень голів РДА.

Зокрема йдеться про перевірку діяльності таких посадовців на Волині за зверненням народного депутата Ігоря Гузя, повідомляє "Перший".

Про це йшлося під час години запитань до уряду у Верховній Раді 23 березня, – йдеться на сторінці у Фейсбуці Ігоря Гузя. 

Парламентар нагадав про найбільш кричущі факти порушень голів РДА, призначених за поданням Володимира Гунчика (екс-голова Волинської ОДА – Ред.):

“Справа у тому, що двох голів РДА затримали на хабарях торік. Один голова РДА видає розпорядження, що районна газета має з ним погоджувати матеріали. Іншого, перед тим як займав посаду голови РДА, затримали п'яним за кермом. Ще один провалив тендери на забезпечення харчуванням дітей-чорнобильців”.

Таку позицію Ігоря Гузя підтримав Володимир Гройсман. За його словами, у багатьох регіонах будуть відповідні перевірки, щоб притягнути до відповідальності винних.

“Я скерував у деякі області комісії дуже “таємно”, щоб подивитися яість виконання цих завдань. Я вам можу сказати, що критика – це дуже “м'яке” слово, яке я можу застосувати до якості виконання завдань. Тому як прем'єр-міністр дав відповідне доручення.

Ми створюємо зараз спеціальні мобільні групи, які будуть перевіряти області щодо використання бюджетних ресурсів, застосування повноважень та вплив на всі процеси в країні”, – відзначив Гройсман.

“Ми із квітня розпочинаємо перевірки областей і використання державних ресурсів. Ми знайдемо кожного, хто робив халтуру. І він буде за свої гроші це виправляти. В тому числі це стосується тих, хто випиває і сідає за кермо. Такі голови РДА просто ганьблять державну владу. Тому їх потрібно звільняти із роботи.

Я тут абсолютно з вами погоджуюся. Буду вдячний депутатам за долучення до роботи з перевірки областей. Давайте інформацію, де ви бачите неефективне використання ресурсів або нелюдське ставлення до українців”, – закликав Гройсман.

 
 

 

Про Захід