На Закарпатті утворили регіональний штаб

Опубліковано:

На Закарпатті утворено регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Стаття 43 Конституції України гарантує права кожного громадянина на своєчасне одержання винагороди за працю.

Так, Міністерством юстиції України розпочато боротьбу із боржниками роботодавцями, які порушили право працівників на своєчасну та справедливу оплату праці.

На виконання доручення заступника Міністра юстиції України з питань виконавчої служби С. Шкляр, з метою забезпечення належного виконання вимог Закону України “Про виконавче провадження” під час виконання рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов'язаних з трудовими правовідносинами при Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області утворено регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов'язаних з трудовими правовідносинами, який розпочинає свою роботу  з 23.03.2018.

До його складу увійшли керівник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник управління державної виконавчої служби, представники управління ДВС та всі керівники районних, міських відділів ДВС в області.

Проведення першого засідання регіонального штабу заплановано на 04 квітня 2018 року.

До участі у вказаному заході також запрошено найбільших боржників, представників тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, утворених при облдержадміністрації, органів Державної фіскальної служби, органів Національної поліції, органів Державної інспекції України з  питань праці.

В порядку денному підлягають обговорення питання щодо результатів роботи органів ДВС по напрямку стягнення заборгованості по заробітній платі, визначення проблемних питань по вказаній категорії справ та заслуховування керівників найбільших боржників про причини невиконання рішень.

Слід зазначити, що за 2 місяці роботи 2018 року зусиллями органів ДВС Закарпатської області вже частково погашено заборгованість по заробітній платі на суму 94 545 грн.

Наразі робота по вказаному напрямку продовжується та всі зусилля спрямуються на стимулювання виконання обов'язку боржників роботодавців на оплату праці працівників та відновлення конституційних прав працівників.

Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області

Про Захід