В Ужгороді провели командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту

Опубліковано:

Сьогодні за планом навчань відпрацьовували виникнення надзвичайної ситуації, а саме – при розвантаженні балонів з хлором сталася розгерметизація балонів на складі зберігання хлору на КП "Водоканал м.Ужгорода". Штаб цивільного захисту населення міста Ужгорода провів звукове (сирени) оповіщення населення про НС.

Відповідно до розпорядження міського голови Богдана Андріїва зібрали термінове засідання евакуаційної комісії.  Комісія, яку очолює заступник міського голови Ігор Фартушок,  вирішила ввести у дію план евакуації населення з будинків, які потрапили у зону ураження. Мешканцям  вулиць Тисянської, Канальної, Насипної, Долгоша, Учительської, Сеченова, Панькевича, Маресьєва, Беняка, Мічуріна, Другетів, Доманинської було озвучено негайно покинути будинки, приміщення установ, організацій та вийти в райони пунктів посадки – на перехрестя Другетів-Айвазовського, перехрестя Доманинської та Оноківської, де на них чекав транспорт для евакуації.

Збірний пункт евакуації розгорнули в АНВК (ЗОШ №2),  приймальний пункт евакуації – у готелі "Інтурист-Закарпаття". Було забезпечено подання транспорту у пункти посадки, керівники збірного пункту та приймального пункту терміново розпочали роботу пунктів. Також у міській раді працював  міський штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Під час навчань була проведена евакуація 335 осіб, з них 26 дітей та 4 людей з інвалідністю. Для їх вивезення залучали 5 автобусів, у тому числі один спецавтобус для людей з інвалідністю. До реабілітаційного центру їх супроводжували двоє волонтерів та двоє працівників соціальної служби, інших евакуйованих розмістили у готелі "Інтурист-Закарпаття".

Унаслідок умовної аварії під час розгерметизації балонів з хлором постраждали двоє працівників водоканалу, їх доправили для надання медичної допомоги у центральну міську клінічну лікарню. Більше постраждалих не було.

Умовна аварія на складі зберігання хлору на КП "Водоканал м.Ужгорода" була ліквідована силами працівників Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Про Захід