На Закарпатті проведуть місячник добровільної здачі зброї

Опубліковано:

З 1 по 30 квітня цього року на території Закарпатської області, як і у всій державі, поліція проводитиме місячник добровільної здачі зброї.

Громадяни, які в зазначений термін добровільно звернуться до поліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

“Громадяни, які добровільно звернуться до Національної поліції України поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності. Нагадаю, що за нелегальне зберігання зброї Закон, зокрема ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років”, – розповів керівник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Василь Кобаль. 
Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Про Захід