Як шахраї через банкомати тернополян розводять на гроші

Опубліковано:

Шахрайство під назвою “Кеш – треппінг” застосували шахраї у Тернополі. Для крадіжки чужих коштів злочинці використовують алюмінієві планки. Така металева планка зовні схожа на шторку банкомату з тильного боку якої злочинці приклеюють двосторонню клейку стрічку і закріпляють на отворі видачі готівки.

Коли клієнт знімає кошти в такому банкоматі, купюри приклеюються до стрічки і людина гадає, що банкомат не видав їх, а шахраї відтак знімають панель і забирають гроші, інформує "БК". 

Увечері 8 березня при знятті грошей з банкомату “Ощадбанку”, що на вул Миру у Тернополі, неможливо було забрати гроші, оскільки щілина для їх видачі була замаскована пластмасовою планкою під колір банкомату. Банкомат видав чек і віддав карточку і дуже старався видати гроші – був звук шелестіння купюр, але грошей на видачі не було. З'ясувалося, що щілина для їх видачі була заклеєна планкою. Коли люди почали шукати причину і відклеїли планку – виявилося, що гроші були приклеєні на липучку з внутрішньої сторони планки.

Тож тернополянам радять бути особливо уважними при зніманні грошей у банкоматах і якщо ви знайшли металеву накладку, то негайно зателефонуйте у поліцію.

Про Захід