Вже відомо, як виглядатиме Театральний майдан у Луцьку після реконструкції (Фото)

Опубліковано:

Як виглядатиме Театральний майдан у Луцьку після реконструкції показали на сайті архітектурної майстерні “Балан і Стельмащук”. Роботи над проектом тривали останні три роки.

Наразі майдан фактично є транзитною зоною між вул. Лесі Українки та пр. Волі і частково виконує роль неорганізованої автостоянки. Відтак, архітектори пропонують перетворити транзитну пішохідну зону на публічний простір, з виділенням місць соціальної активності і відпочинку, спілкування і релаксації, повідомляє "ВН".

Проект передбачає створення фонтану, сучасно оформленої території для активного і пасивного відпочинку, рекреаційної зони з лавками поза межами транзитних пішохідних напрямків, оптимізація транспортних потоків з організацією автостоянок, збільшення площі зелених зон.

Також передбачається багатофункціональність території публічних заходів. Це частина території майдану – сухий фонтан із світло-динамічною програмою. В той же час при вимкнених насосах це площа, що забезпечена умовами для відпочинку і навіть невеликою трибуною – “форумом”, обладнаним системою підсилення звуку, яка може функціонувати як літній театр, місць для проведення фестивалів, або віче.

 
 

Також плануться освітлення пам'ятника Лесі Українки та фасадів будинків, декоративне освітлення груп ялин, основних пішохідних напрямків.

Крім того, архітектори розробили три варіанти реконструкції фасаду будинку на вулиці Градний узвіз, 2а (будинок, де знаходиться магазин “Wine Time”).

Передбачається також значне збільшення площі озеленення на майдані, створення нових клумб та газонів. Ці дії не перешкоджатимуть функціонуванню майдану як публічного простору та транзитної зони. Також заплановані архітектурні домінанти на осях вулиць Лесі Українки та Винниченка.

Пропонується заміна мощення площі на елементи з натурального каменю.

Передбачене місце для монтажу тимчасової сцени, яка встановлюється при підготовці масових заходів. Майданчик має бути забезпечений джерелом електроенергії та орієнтований на рекреаційну зону, обладнану місцями для сидіння.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про Захід