На Закарпатті розпочалися командно-штабні навчання

Опубліковано:

19 березня  на Закарпатті розпочато командно-штабні навчання  щодо Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Закарпатської області у разі загрози і виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Сьогодні у великому залі Закарпатської облдержадміністрації відбулась установча нарада за участі представників районних органів виконавчої влади та міськвиконкомів, Управління ДСНС області, представників служб життєзабезпечення тощо.

Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Михайло Маюров, представив присутнім членів комісії, що будуть здійснювати контроль за проведенням навчань та озвучив основні завдання й порядок здійснення тренувань на території регіону.

Навчання триватимуть тиждень і передбачають відпрацювання взаємодії усіх ланок системи цивільного захисту регіону шляхом впровадження  сценаріїв  з умовних надзвичайних ситуацій, що найбільш характерні для Закарпатської області. Зокрема, ускладнення погодних умов: буревії, снігові замети та підтоплення населених пунктів внаслідок різкого підняття рівнів води у річках,  аварія на магістральному продуктопроводі, витік хімічно-небезпечної речовини та ДТП на залізничному переїзді, внаслідок чого відбулось сходження з рейок пасажирського потягу. 

За результатами навчань будуть визначені проблемні питання у регіоні та рівень взаємодії між усіма екстреними службами області, інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

 

Про Захід