На Прикарпатті на пожежі загинув знаний знахар. Його жінка згоріла живцем

Опубліковано:

Cьогодні, 19 березня, близько обіду до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в с. Черетів на Івано-Франківщині.

Жінка згоріла живцем, а чоловіка вдалося витягнути, та швидкої він не дочекався – помер, повідомляє "КУРС".

Відомо, що загиблий – відомий місцевий знахар Микола Данилюк, який зцілював людей приповідками. Чоловік також ображався, коли його називали мольфаром.

“Мольфарі — то злі люди. Я рєтую людей від мольфарів. Мольфарі роб'єт “на дві руки”. Вони часто звертают сє до диявола. Я християнин. Я молюсє до Матки Божої кождий день. Я жиби врєтувати людину звертаюсє до Бога”. “А мольфарі?” “Вони роб'єт за гроші. А я гроші не беру, мені не можна брати гроші…”, – розповідав Данилюк у 2007 році газеті “Репортер“.

Свої ритуати ворожбит проводив високо у горах біля криниці, в яку стікала  вода з семи потоків. Стверджував, що вода з кожного джерела має різний смак.

“Я рєтую людей від корчу, від відпусти, коли чоловік відбивається від хати, від омрази, коли люди має ненависть і зло до інших людей, від скуси, від страху, від кривотечі жінкам”, — говорив виданню Микола Данилюк.

Він розповідав, що відчув сили в примовлянні десь на початку семидесятих років минулого століття, коли “жінка в білому, з золотими зірками на накидці” відвела його до того місця, де ще його предки “приповідали”, і ще раз показала і розказала йому, що він має робити.

Остаточну причину пожежі ще не вставновили – висновок мають дати рятувальники. Але попередньо правоохоронці кажуть, що проблема в печі: у хаті була стара піч без димаря, дим з якої виходив просто в стріху. Крім того, господарі полюбляли чарку і багато палили. 

Про Захід