На Ужгородщині піротехніки ДСНС знищили черговий вибухонебезпечний предмет

Опубліковано:

13 березня до Служби порятунку "101" повідомили, що в селі Оноківці, поблизу коньячного заводу, під час патрулювання прикордонним нарядом території було виявлено предмет, ззовні схожий на вибухонебезпечний. 

Рятувальники ідентифікували боєприпас як артилерійський снаряд часів Другої світової війни калібром 152 мм. При обстеженні прилеглої території на наявність інших небезпечних предметів фахівцями нічого не виявлено. 14 березня піротехніки вилучили ВНП та знищили його шляхом контрольованого підриву на військовому полігоні у с. Оріховиця, що на Ужгородщині.

Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід