УжНУ відвідали представники Католицького університету з словацького міста Ружомберок

Опубліковано:

У вівторок, 13 березня, ректор УжНУ Володимир Смоланка, проректор з міжнародних зв'язків Мирослава Лендьел та завідувач кафедри психології Уляна Михайлишин провели робочу зустріч з представниками Католицького університету з м. Ружомберок. Словацький виш представляли директор Педагогічного Інституту ім. Юрая Палеша в Левочі, завідувач кафедри дошкільної педагогіки, доцент Владімір Кляін, PhD та  професор Католицького університету в м. РужомберокОльга Бенч, PhD. 

Серед основних питань співпраці колеги обговорювали спільне проведення міжнародної науково-практичної конференції з актуальних питань педагогіки й психології, підготовку спільних наукових проектів, обмін досвідом у сфері інклюзивної освіти тощо.

 З вересня 2017 року ДВНЗ “УжНУ” активно співпрацює з вищезгаданим словацьким університетом в рамках Еразмус+, зокрема за спеціальностями “історія” та “теологія”. У 2017-2018 навчальному році виділено шість Еразмус-стипендій для навчання магістрів та аспірантів, викладання та обміну досвідом між обома університетами. У рамках співпраці між вишами аспірант факультету історії та міжнародних відносин УжНУ Євген Мандрик протягом семестру навчається у Ружомбероку та здійснює дослідження з питань історії греко-католицької церкви. З метою обміну досвідом в Ужгородському національному університеті наразі перебуває Міхаела Хованцова, начальник міжнародного відділу Католицького університету в місті Ружомберок.

Відділ міжнародних зв'язків  

Про Захід