В Ужгороді пройшов турнір пам’яті Володимира Югаса

Опубліковано:





Протягом трьох днів, 28-30 листопада, в ужгородському спорткомплексі “Юність” та в “Zinedine” (с. Барвінок Ужгородського району) тривав уже ХІІІ міжнародний дитячий турнір із міні-футболу пам'яті футбольного арбітра міжнародної категорії, голови Федерації футболу м. Ужгород, заступника директора Ужгородської ДЮСШ №1 Володимира Югаса.

Основним організатором заходу виступила Федерація футболу Ужгородського району. Її голова Олександр Роман повідомив, що у змаганнях боротьбу за нагороди вели 32 команди U-9 (гравці 2005 року народження) із різних міст України, а також зі Словаччини.

Урочисте відкриття змагань відбулося в спорткомплексі “Zinedine” у перший день змагань, після чого було покладено квіти на могилу В.Югаса. А далі дітлахи продовжили шукати спортивного щастя в поєдинках безпосередньо на спортивних майданчиках.

Зрештою, в матчі за 3 – 4 місця свалявське “Сузір'я” (вихованці тренера Михайла Стегури) мінімально здолали “Карпати” Львів – 1:0. А ось у поєдинку за золоті й срібні нагороди гравці наставника Василя Ороса з “СДЮШОР” (Ужгород), поступаючись по ходу з рахунком 0:1, усе ж здобули вольову перемогу в підопічних Олега Мартинича з “Авангарда” (Тересва) – 3:1.

Усі призери отримали гарні кубки, медалі та грамоти, а переможці ще й набір ручок, олівців, спортивних наліпок та магнітиків. Крім того, Сільвер-кубок виборов “Татран” із Прешова (Словаччина), а львівські “Карпати” здобули Кубок за чесну гру.

Не обійшлося й без індивідуальних призів. Їх отримали:

“Кращий гравець фіналу” – Ілля Попович (“СДЮШОР” Ужгород);
“Кращий воротар” – Максим Росул (“Зінедін” Ужгород);
“Кращий захисник” – Павло Петрина (“Карпати” Львів);
“Кращий півзахисник” – Дмитро Годя (“Сузір'я” Свалява);
“Кращий нападник” – Артур Мошак (“СДЮШОР” Ужгород);
“Кращий бомбардир” – Василь Дебич (“Авангард” Свалява);
“Кращий гравець” – Денис Окогріб (“СДЮШОР” Ужгород).

У церемонії нагородження взяли участь Олександр Роман, голова Федерації футболу Ужгородського району; Віктор Дуло, директор ЗОДЮСШ, арбітр національної категорії, який разом із В.Югасом обслуговував ряд відповідальних матчів різних рівнів; Вадим Дьордь, директор СДЮШОР. Крім того на відкритті й закритті змагань був присутній Василь Югас, батько Володимира Югаса, і подякував організаторам за добре організовані змагання.

А тим часом 12-14 грудня на дітлахів уже чекає VІІ міжнародний турнір на честь заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Олександра Філіпа. У ньому виступлять футболісти 2006 р. н.

Володимир Тарасюк
Фото: Яромир Лобода, lobda.at.ua


Про Захід