Рівіс: “Такі ганебні провокації не матимуть жодного успіху”

Опубліковано:

Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс прокоментував затримання правоохоронцями краю злочинців, причетних до вибуху в офісі Товариства угорської культури Закарпаття: “Після того, як у Закарпатті неодноразово здійснювалися спроби розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті з метою розсварити українців з угорцями, оперативно спрацювали правоохоронні органи і на сьогодні вже встановлені злочинці, які минулого тижня підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття.

Хочу від себе особисто та від імені депутатського корпусу подякувати працівникам Служби безпеки та Нацполіції, які зробили все можливе для якнайшвидшого розкриття злочинів і притягнення винних до кримінальної відповідальності. Адже лише ефективна робота правоохоронців і невідворотність покарання зможуть попередити подібні провокації в майбутньому.

Разом з головою облдержадміністрації Геннадієм Москалем, ми неодноразово офіційно заявляли, що такі ганебні провокації не матимуть жодного успіху. Навпаки, вони тільки згуртовують представників різних національностей, які віками жили, живуть і будуть жити на Закарпатті в мирі, злагоді й толерантності.

До слова, як вже писав Прозахід, сьогодні Ужгородський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого поліції та обрав запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави двом затриманим у Кропивницькому чоловікам, які підозрюються в підриві офісу Товариства угорської культури Закарпаття в місті Ужгород. Суд обрав 43 і 55-річному жителям міста Кропивницький, затриманим закарпатськими правоохоронцями 4 березня, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

 
Про Захід