Бойовики обстріляли житлові квартали населеного пункту Щастя (Фото)

Опубліковано:

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики окупаційної адміністрації РФ, нехтуючи домовленостями про встановлення з 00.01 хвилин 05.03.2018 всеохоплюючого режиму припинення вогню вдовж всій лінії розмежування сторін на сході України, прийнятого Трьохсторонньою контактною групою 28 лютого 2018 року у Мінську, порушили “режим всеохоплюючого перемир'я”, застосувавши при цьому зброю, яка заборонена Мінськими домовленостями по житлових кварталах населеного пункту Щастя.

Так, за результатами фотофіксації порушення проросійськими найманцями режиму припинення вогню із застосуванням мінометів 82 калібру, та стрілецької зброї по будинках мирних мешканців у населеному пункті Щастя, спостерігачами (мобільної) групи спостережної групи “Новоайдар” виявлено та зафіксовано значні ушкодження.

Зокрема, зафіксовано влучання бронебійно-запалювальних трасуючих боєприпасів у житлові будинки та господарські будівлі мирних мешканців по вулицях Республіканська, 1, Приозерна, 3, Матросова, 12, Республіканська, 27, Гагаріна, 4, Центральна, 12, а також по дитячому садочку “Зірочка”. У зазначених помешканнях зруйновані зовнішні стіни та вікна, а також значно пошкоджені меблі та побутова техніка. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

ЗС України на провокації не піддалися, вогонь у відповідь не відкривали.

Українська сторона СЦКК наголошує, що такі дії з боку ватажків окупаційної адміністрації РФ, є цинічне нехтування ними усіма нормами міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров'ю цивільного населення, значну матеріальну шкоду місцевим жителям.

Зазначене свідчить про явне небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ дотримуватися всеохоплюючого режиму припинення вогню на виконання Мінських домовленостей, а також відверту їхню зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту.

Українська сторона СЦКК

Про Захід