У Тернополі пов’язали “домушників” з Грузії (Фото)

Опубліковано:

Підозрюваних у серії квартирних крадіжок у Тернополі затримали оперативники управління карного розшуку Тернопільщини та працівники міськвідділу поліції.

Упродовж лютого невідомі особи обікрали три квартири на БАМі та масиві Канада. Залізти до четвертого помешкання їм не вдалося, оскільки, відкриваючи вікно, впав вазон і цей шум розбудив господиню житла, повідомляє “В курсі”.

Першу крадіжку оперативники зареєстрували 18 лютого. Ще дві – впродовж наступних кількох днів. Як правило злодії виносили гроші, коштовності і малогабаритну побутову техніку.

Жертвами злодіїв ставали власники квартир, розташованих на перших поверхах і не захищених ні ґратами, ні іншими засобами. До середини залазили, як правило, вночі або в робочий час. Чи є хтось дома перевіряли, продзвонюючи квартиру та кидаючи у вікна камінцями.

Оперативники вийшли на слід підозрюваних. Затримали чоловіків у той момент, коли ті намагалися виїхати за межі Тернопільської області. Крадії – уродженці Грузії, 1997 та 1990 років народження. Обоє уже притягувалися до кримінальної відповідальності і відбували покарання за майнові злочини у своїй державі.

Під час перевірки стало відомо, що чоловіки їздили містами Київської, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей й знімали там подобово квартири. Після кожного злочину виїжджали, аби перечекати і повернутися до злочинної діяльності.

В одного з них були прострочені документи на перебування в Україні і Франківська міграційна служба прийняла рішення про примусове видворення. Проте чоловік його не виконав.

Наразі підозрювані затримані. Їм оголосили підозру.

Post navigation

Про Захід