На Закарпатті працюватиме мобільна група з ліквідації заборгованості по оплаті аліментів

Опубліковано:

З 6 лютого цього року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів”, який традиційно вже називають Закон #ЧужихДітейНеБуває.

На виконання Закону, Міністерством юстиції України запущено Єдиний реєстр боржників зі сплати аліментів, створено штаби з моніторингу і контролю за станом виконання органами ДВС рішень про стягнення аліментів та мобільні групи з ліквідації заборгованості по аліментах, надано рекомендації та роз'яснення державним виконавцям щодо застосування норм нового законодавства, а також розроблена технологічна картка роботи державних виконавців під час стягнення аліментів.

За період з 1 січня по 23 лютого цього року органами державної виконавчої служби стягнуто 372,3 мільйона гривень на користь 440 777 дітей. По Закарпатській області цей показник за період з 1 січня по 28 лютого 2018 року становить 6 297 999 гривень та 9 747 дітей, відповідно.

З 12 березня мобільна група з ліквідації заборгованості по аліментах діятиме і на території Закарпатської області. До її складу входитимуть представники Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області та районних, міських відділів державної виконавчої Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області.

Мобільна група проводитиме роз'яснювальну роботу серед державних виконавців щодо застосування норм нового закону про посилення захисту права дитини на утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, який засіб впливу і як можна його на практиці застосовувати до боржників. Також перевірятиметься стан виконання рішень зі стягнення аліментів з недобросовісних боржників, здійснюватимуться  виїзди та проводитимуться виконавчі дії за місцем проживання боржників, в яких наявна заборгованість зі сплати аліментів понад один рік, – повідомляють в Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області.

Про Захід