У Хусті посадовець ДАБІ попався на хабарі в 5 тисяч гривень

Опубліковано:

Працівниками слідчого відділу прокуратури Закарпатської області, спільно з співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління служби безпеки України в області викрито  під час одержання 5 тис грн неправомірної вигоди  головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю уповноважених органів з питань архітектури та містобудування Управління ДАБІ у Закарпатській області (ч. 3.ст. 368 КК України), інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Затримання відбулося у м. Хуст, коли фігурант кримінального провадження одержував від  підприємця вказані кошти за сприяння в узаконенні самовільно збудованого магазину. За цю суму хабара посадовець також обіцяв не притягувати  чоловіка до адміністративної відповідальності за самовільне будівництво.
Тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру за ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням) та обрання йому запобіжного заходу.
 
Довідково: за вчинене виній особі загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі, з трирічним позбавленням права обіймати певні посади та конфіскація майна.
 
Про Захід