Львівські митники оформили майже 95% митних е-декларацій

Опубліковано:

У лютому 2018 року у Львівській митниці ДФС за принципом “єдиного вікна” було оформлено майже 95% митних декларацій, інфорумє ГУ ДФС у Львівській області.

Минулого місяця кількість митних декларацій  оформлених за принципом “єдиного вікна” становила 13 615. При цьому, під час ввезення товарів (імпорту – ІМ) цей показник становив 93,2%, при вивезенні товарів (експорті – ЕК) – 98,2%;

Для порівняння упродовж минулого року  кількість митних декларацій  оформлених за принципом “єдиного вікна” становила 14 698, або 7,6% від загальної кількості оформлених митних декларацій.

Загалом за процедурою електронного декларування у лютому 2018 року оформлено 100% митних декларацій, поданих до митного оформлення.

Як відомо, з 1 лютого 2018 року діє оновлений порядок інформаційного обміну між державними видами контролю (санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний та митний) за принципом “єдиного вікна”. Це означає, що можливість добровільного застосування системи “єдиного вікна” у таких випадках: переміщення товарів транзитом, вивезення за межі України товарів морським, залізничним та авіаційним транспортом, ввезення в Україну товарів у поштових або міжнародних експрес-відправленнях тощо, продовжено на 1 рік.

Питання митного оформлення товарів за принципом “єдиного вікна” неодноразово розглядали під час нарад за участі ЛОДА, представників бізнесу, митних брокерів, органів контролю.

 

Про Захід